Skip to main content

Rayon Zuid
Kantoor regio Rotterdam

Rayon Noord
Kantoor regio Amsterdam

Bemalingen

Boringen

Energieopslag

Brandblusbron


Met een brandblusbron heeft u te allen tijde water beschikbaar voor het blussen van een brand. Mos Grondwatertechniek helpt u graag bij het aanleggen van een blusbron. Als expert op het gebied van grondboringen en bronmalingen hebben wij ook de nodige ervaring in het aanleggen van zogeheten brandputten. Een uitstekend alternatief voor het veel gebruikte oppervlakte water als bluswater.

Brandblusbron

De brandweer dient te allen tijde toegang te hebben tot bluswater zowel in een woonwijk als een bos als op een industrieterrein. Tot vandaag de dag werd hier vaak oppervlakte water voor gebruikt, nu blijkt dat het oppervlaktewater steeds verder daalt waardoor er gezocht wordt naar nieuwe brandblusbronnen.

De brandput is een goed voorbeeld van een nieuwe bron van bluswater. De voordelen van een brandput boven het gebruikt van oppervlakte water zijn onder andere:

  • Er is altijd voldoende bluswater aanwezig.
  • Grondwater heeft een constante temperatuur van 12 °C waardoor het ook tijdens een vorstperiode als bluswater gebruikt kan worden.
  • De put neemt nauwelijks tot zeer weinig ruimte in beslag.

De brandput kan zowel boven als ondergronds afgewerkt worden waardoor hij in elke omgeving past en aangelegd kan worden.

Wij adviseren u graag over een brandblusbron en kunnen samen met u of de brandweer bekijken welke brandput het meeste geschikt is voor een bepaalde situatie.

Contact

Wilt u een blusvoorziening bij uw bedrijfspand of woning plaatsen? Neem dan nu contact met ons op voor passend advies!

Andere interessante pagina’s: